JAA

Miesten Vuoro ideatauolle – mitä tilalle?

Poikien Talolla on järjestetty yhteisötoimintona viime syksystä lähtien kerran viikossa keskustelufoorumi Miesten vuoro. Miesten vuorolla on aina ollut jokin ennalta määritelty aihe, josta olemme jutelleet kävijöidemme kanssa.

Alun perin Helsingissä aloitettu Kohtaus Ry:n ja Metropolia Ammattikorkeakoulun yhteistyöhanke Niko 97 toteuttiin Oulussa Poikien Talon ja Oulun Kaupungin Nuorisopalveluiden yhteistyönä. Vetovastuussa olivat Joonas Poikien Talolta ja Kimmo Nuorisopalveluilta.

Pidimme toistaiseksi viimeisen kerran Miesten vuoroa Poikien Talolla tiistaina 25.02., jolloin kyselimme kävijöiltämme, mitä jäi parhaiten mieleen Miesten vuoron kerroista. Esille nousivat erityisesti Miesten vuoron aikana kuullut miestarinat. Miestarinoilla tarkoitamme Miesten vuorolla vierailleita miehiä, jotka kertoivat omasta elämästään ja mahdollisista haasteita, joita ovat elämässään kohdanneet. Kävijämme kokivat näiden miestarinoiden olleen muun muassa kiinnostavia ja antaneen toivoa, että rankasta taustasta huolimatta mahdollisuus parempaan on. Osa kävijöistä oli vaikuttanut, kuinka kaikilla miestarinansa kertojilla vaikutti menevän hyvin, vaikka olivat kokeneet monenlaista.

Miesten vuorojen aikana ehdimme käsitellä runsaasti erilaisia teemoja kuten mm. Mies 2019, yksinäisyys, parisuhde, vapaa-aika, seksuaalisuus (useammallakin kerralla), mielenterveys ja lapsuus.

Miesten vuoroa ei siis ole kokonaan poistettua toiminnoistamme, vaan olemme laittaneet sen joksikin aikaa ideatauolle. Tarkoituksena on ajan kanssa pohtia, kuinka voimme jatkokehittää Miesten vuoroa. Tälle niin sanotulle odotusajalle kehittelemme uutta toimintoa Miesten vuoron slotille ja ilmoitamme siitä sitten myöhemmin. Otamme mielellämme mm. verkostoiltamme ja yhteistyökumppaneiltamme ideoita vastaan!

Voit käydä lukemassa Joonaksen huomioita Miesten vuorosta blogissamme.

← Takaisin