JAA

Tilaa Kilttimieskalenteri – tuet Poikien Talon toimintaa!

 

Ylämaan kiltti MacHemmot ry lahjoittaa vuoden 2020 Kilttimieskalenterin tuotot Oulun Poikien Talolle.

Ylämaan kiltti MacHem… mitä?

Ylämaan kiltti MacHemmot ry:n tarina alkaa siitä, kun veljekset MacHemmot kuulivat MacSedän aikovan jäädä eläkkeelle. MacSetä oli suomalaista kilttikulttuuria vapaa-ajallaan edistänyt herrasmies, jolle kiltit ja niiden tuoma vapaus olivat rakas harrastus. MacSetä mm. toteutti kilttikauppaa myyden sekä perinteisiä tartankilttejä että moderneja käyttökilttejä. MacSedän jäädessä eläkkeelle ei toiminnalle olisi ollut jatkajaa ja pelkona oli, että pieni, suomalainen kilttikulttuuri olisi tyrehtynyt kokonaan. Siten veljekset päättivät perustaa Ylämaan kiltti MacHemmot ry:n ja ostivat kilttitoiminnan MacSedältä yhditykselle.

”Yhdistyksemme toiminta-ajatuksena on edistää skotlantilaisen ylämaan kulttuurin tuntemusta Suomessa, erityisesti vaatekulttuuria”, MacHemmot kertovat. ”Mottomme on ’Free The Willies’: osa miehistä kokee tavalliset housut tiukkoina ja puristavina. Tätä ongelmaa ei ole kilttien kanssa! Haluamme mahdollistaa suomalaisille miehille kiltin tuoman vapauden tunteen.” Ergonomisen näkökulman lisäksi toiminnan takana on myös syvällisempi ajatus:

”Kiltteihin liittyy paljon ennakko-oletuksia ja ajatusyhteys hameeseen on yleinen. Haluamme osaltamme rohkaista suomalaisia miehiä vapaampaan pukeutumiseen.”

Kilttimieskalenteri?

MacSetä siirtyi ajasta ikuisuuteen vuonna 2017 menehtyessään syöpään. MacHemmot halusivat kunnioittaa MacSedän tekemää työtä ja päättivät tuolloin toteuttaa Kilttimieskalenterin. Tuotot lahjoitettiin Syöpäsäätiölle.

MacHemmot totesivat kalenterin tekemisen olleen sen verran mukavaa, että halusivat toteuttaa uuden kalenterin myös seuraavana vuonna. Lahjoituskohde oli kuitenkin pohdinnan alla.

”Ensimmäisenä vuonna keräämämme lahjoitusmäärä oli sen kokoinen, että se ei Syöpäsäätiön rahavirroissa tuntunut varmaan juuri missään. Ajattelimme, että olisi hyvä tehdä lahjoitus jollekin pienemmälle toimijalle, jolle lahjoituksen merkitys olisi suurempi”, Machemmot toteavat.

Lahjoituskohteeksi valikoitui Kuopion Tyttöjen Talo.

MacHemmot kertovat, että heidän kokemansa merkitys, mikä lahjoituksella oli ollut Kuopion Tyttöjen Talolle, tuntui todella hyvältä. Niinpä kolmatta kalenteria tehdessään he selailivat nettiä ja saivat tietoonsa, että Suomessa on olemassa kaksi Poikien Taloa, täällä Oulussa ja Helsingissä. Lopulta tämän vuoden lahjoituskohteeksi valikoitui Oulun Poikien Talo.

”Ajateltiin, että Oulun Poikien Talo voisi pienempänä tekijänä hyötyä lahjoituksesta enemmän”, MacHemmot kertovat. ”Ajateltiin myös, että kun viime vuonna tytöt saivat lahjoituksen, oli tänä vuonna poikien vuoro.”

Miten saan Kilttimieskalenterin?

Nyt on oivallinen aika tilata mieskomeutta koristamaan kotia tai työpaikan kahvihuonetta! Kilttimieskalenteri on myös oiva joululahja sukulaisille.

Voit tilata vuoden 2020 Kilttimieskalenterin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen machemmot@machemmot.fi tai laittamalla yksityisviestiä Facebookista löytyvälle Ylämaan kiltti MacHemmot ry –sivulle. Kalenterin hinta on 20€ + postikulut.

Oulun Poikien Talo kiittää MacHemmoja lahjoituskohteena olemisesta!

← Takaisin