JAA

Poikien Talo on syrjinnästä ja kiusaamisesta vapaa alue

Poikien Talo on turvallinen paikka, jonne jokainen 12–29 –vuotias poika ja mies on lämpimästi tervetullut. Meidän kodikkaissa tiloissamme voi tehdä ja puuhata monenlaisia asioita tai rentoutua mukavasti sohvalla vaikka telkkaria katsellen. Meillä voi pelata esimerkiksi lauta- tai konsolipelejä, laittaa yhdessä ruokaa tai vain jutella ja olla yhdessä.

Jokainen kohdataan yksilönä: olemme aidosti kiinnostuneita jokaisen pojan tai nuoren miehen kuulumisista ja asioista. Meiltä pojat ja nuoret miehet voivat saada keskusteluapua erilaisiin elämäntilanteisiin ja mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Poikien Talo on syrjinnästä ja kiusaamisesta vapaa alue, jonne voit tulla henkilökohtaisen tutustumiskäynnin kautta. Pyydämme sopimaan tutustumiskäynnit ensisijaisesti Joonaksen kanssa, katso yhteystiedot!

Alta voit lukea eri toimintamuodoistamme. HUOM! Loppuvuoden 2020 toiminnoista voit lukea täältä.

Yksilötyö

Yksilötyössä voit tutustua Poikien Talon työntekijöihin ja toimintaan omaan rauhalliseen tahtiin. Voit jutella mieltä askarruttavista asioista työntekijöiden kanssa henkilökohtaisesti. Yksilötyö on luonteeltaan keskustelevaa mielekkään tekemisen lomassa.

Ryhmät

Toteutamme erilaisia tavoitteellisia pienryhmiä kävijöiltä ja verkostoilta nousevien tarpeiden mukaan. Ryhmät rakennetaan ikäjakauman, toiminnan ja asetetun tavoitteen mukaan. Voimme toteuttaa ryhmät joko omina tai yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Lisätiedot käynnissä olevista ryhmistä ohjaajilta. Esimerkkejä toteutuneista ryhmistä:

  • Roolipeliryhmä
  • Luova toiminta
  • Kokkiryhmä
  • Lautapelinurkkaus

Yhteisötoiminta

Voit tutustua uusiin ihmisiin, keskustella heidän kanssaan ja viettää mukavaa aikaa pelaillen, lehtiä lukien, jutellen tai vaikka ruokaa laittaen.

  • K-18 kahvit, maanantaisin 13:00-16:00 (18-29-vuotiaat)
  • Olohuone, keskiviikkoisin 16:00-19:30 (16-29-vuotiaat)
  • Olohuone, torstaisin 14:00-19:30 (12-17-vuotiaat)

Jalkautuva työ

Poikien Talo jalkautuu kohderyhmän pariin  myös talon ulkopuolelle. Jalkautuva työ voi olla pidempikestoisten ryhmien toteutusta yhteistyössä eri toimijoiden kanssa tai vaikka osallistumista yksittäisiin teemapäiviin.

Teemalliset tutustumiset

Poikien Talon toimintaan voi tulla tutustumaan myös ryhmässä. Tutustumiset voivat olla teemoitettuja ja niitä räätälöidään kohderyhmän toiveita ja tarpeita vastaaviksi. Teemoja ovat seksuaalikasvatus, sosiaaliset taidot, kaveritaidot sekä itseluottamus ja omakuva.

Seksuaaliterveys

Poikien Talo tarjoaa henkilökohtaista seksuaalinevontaa ajanvarauksella sekä ilman ajanvarausta. Tuemme seksuaaliväkivallan uhreja sekä heidän läheisiään. Toteutamme myös seksuaalikasvatuksia eri ryhmille ikätaso huomioiden.

Voit myös varata henkilökohtaisen ajan ottamalla yhteyttä meihin.